Przejdź do treści

Przedszkole nr 385

W ciągu dnia woda do picia dla dzieci w przedszkolu jest w nieograniczonej ilości  

Jadłospis 18-22/11/2024

Data

Śniadanie i II śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek

18.11.2024

zupa mleczna – płatki kukurydziane (150ml),  pieczywo mieszane (35g) z masłem (5g), pierś z kurczaka (20g), serek naturalny  (20g),  ogórek (20g), pomidor (20g), herbata z cytryną  (150ml)

II śniadanie: banan (100g)

zupa ogórkowa z ziemiankami (200ml)

naleśniki z serem (150g), polewa z truskawkami (80g),  surówka z marchewki, pomarańczy i rodzynek (80g),  kompot wieloowocowy (150ml)

bułeczka hot dog (35g), parówka (50g), ketchup (5g) herbata owocowa (150ml) mix warzyw (40g) jabłko (100g)

Alergeny

1,7

1,3,7,9

1

Wtorek

19.11.2024

kakao (150ml), bułka orkiszowa  (25g), masło (5g),  szynka (20g), (20g),  serek kanapkowy (20g) sałata (20g), ogórek kiszony (20g),  herbata z cytryną (150ml)

II śniadanie: mix owoców(100g)

zupa krupnik  (200ml)

ziemniaki (100g), smażony filet z kurczaka (80g),  surówka z kapusty pekińskiej z brzoskwinią i kukurydzą (80g) kompot wiśniowy (150ml

 

budyń (150g) syrop malinowy (20g) biszkopty (50g), winogrona (100g) herbata (150ml)

Alergeny

1,7

1,3,9

1,7

Środa

20.11.2024

 

zupa mleczna- zacierka na mleku (150ml), pieczywo mieszane (35g) z masłem (5g), polędwica wieprzowa (20g), ser żółty (20g), pomidor (20g), roszpunka (15g),  rumianek  (150ml)             

II śniadanie: banan (100g)

zupa zalewajka z ziemniakami (200ml)

makaron (100g), mięso wieprzowe do spaghetti (80g), ser żółty  (20g) papryka (80g), kompot porzeczkowy (150ml)

chleb (35g),  masło (5g), żywiecka (20g), jajko na twardo (20g)  szczypior (20g)  ogórek (20g) mleko (150ml), jabłko (100g)

Alergeny

1,7

1,7,9

1,3,7

Czwartek

21.11.2024

zupa mleczna grnola (150ml)  pieczywo mieszane (35g) z masłem (5g), krakowska (20g), paluszek serowy (20g), papryka (20g), sałata  (20g), herbata z cytryną (150ml)

II Śniadanie: melon  (100g)

zupa jarzynowa z ziemniakami  (200ml)

kasza pęczak (100g), gulasz wołowy (80g), surówka z białej, czerwonej kapusty, marchewki i jabłka (80g) kompot owocowy (150ml)

 

herbata (150ml), pieczywo (35g), masło (5g) pasta z tuńczyka (20g), szynka  (20g) ogórek (20g) jabłko (100g)

Alergeny

1,7

1,7,9

1,4

Piątek

22.11.2024

zupa mleczna – płatki owsiane(150ml), pieczywo mieszane (35g) z masłem (5g), wędlina drobiowa (20g), ser salami (20g), roszpunka (20g), pomidor (20g), herbata owocowa (150ml) II śniadanie: mix owoców (100g)

zupa pieczarkowa z makaronem  (200ml)

ziemniaki (100g), paluszki rybne (80g), bukiet warzyw (80g) kompot wiśniowy (150ml)

 

serek waniliowy (150g ) wafle ryżowe  (30g), banan (100g)

Alergeny

1, 7

1,4,7,9

1,7

Jadłospis 12-15/11/2024

Data

Śniadanie i II śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Wtorek

12.11.2024

zupa mleczna – kasza manna (150ml),  pieczywo mieszane (35g) z masłem (5g), schab pieczony  (20g), humus (20g), ogórek kiszony (20g), pomidor (20g)  mięta z cytryną  (150ml)

II śniadanie: jabłko (100g)

żurek z jajkiem i kiełbasą (200ml)

makaron  (80g)  ser biały (100g),  mus z truskawek (80g) marchewka do chrupania (80g) kompot porzeczkowy (150ml)

 

kajzerka  (35g) zapiekanka z serem (20g) szynką (20g) ketchup (10g), papryka (20g), herbata owocowa (150ml), pomarańcze  (100g)

Alergeny

1,7

1,3,7,9

1,7

Środa

13.11.2024

 

zupa mleczna- płatki jęczmienne (150ml), pieczywo mieszane (35g) z masłem (5g), polędwica drobiowa (20g),  ser żółty (20g), sałata (20g), ogórek (20g),  herbata owocowa (150ml)  II śniadanie: banan (100g) ciastka deserowe (30g)

zupa krem z groszku  (200ml) grzanki (20g)

ziemniaki (100g) kotlet mielony (80g) buraczki zasmażane (100g) sok owocowy (150ml)

 

kakao (150ml), bułka (25g), masło (5g)  pasta z jajka (20g), serek naturalny  (20g) papryka (20g), szczypior (20g) winogrona  (100g)

Alergeny

1,7

1,3,7,9

1,3,7

Czwartek

14.11.2024

zupa mleczna- makaron  (150ml)  pieczywo mieszane (35g) z masłem (5g), pasztet (20g), ser salami (20g), rukola (20g), kiełki (20g), herbata z cytryną (150ml)

II Śniadanie: kaki  (100g)                  

zupa kalafiorowa z ziemniakami  (200ml)

pierogi z mięsem (100g), surówka z  kapusty kiszonej  (80g) kompot śliwkowy (150ml)

 

chleb (35g),  masło (5g), szynka(20g) ser mozzarella mini kulki(20g) mix sałat (20g) pomidorki koktajlowe (20g) kawa zbożowa (150ml), jabłko (100g)

Alergeny

1,7

1, 3,7,9

1,3

Piątek

15.11.2024

zupa mleczna – płatki orkiszowe (150ml), pieczywo mieszane (35g) z masłem (5g), wędlina (20g), kabanosy (20g), sałata (20g), ogórek (20g), herbata owocowa (150ml) II śniadanie: mix owoców (100g)

zupa pomidorowa z ryżem (200ml)

ziemniaki (100g), smażona miruna (80g), kukurydza na parze i fasolka szparagowa (80g) kompot wiśniowy (150ml)

mleko (150ml) sernik (50g) banan (100g)

Alergeny

1, 7

1,3,6,4,7,9

1,3,7

WYKAZ ALERGENÓW

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności zamieszczamy w jadłospisie wykaz alergenów

Numery alergenów występujących w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten(tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
  2. Skorupiakii produkty pochodne.
  3. Jajai produkty pochodne.
  4. Rybyi produkty pochodne.
  5. Orzeszki ziemne(orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
  6. Sojai produkty pochodne.
  7. Mlekoi produkty pochodne (łącznie z laktozą).
  8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
  9. Seleri produkty pochodne.
  10. Gorczycai produkty pochodne.
  11. Nasiona sezamui produkty pochodne.
  12. Dwutlenek siarkii siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2.
  13. Łubini produkty pochodne.
  14. Mięczakii produkty pochodne.

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: sól niskosodowa, sól morska, pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie, majeranek, czerwona słodka papryka, curry, kurkuma, lubczyk, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, cukier waniliowy

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.

W salach dostępna jest woda źródlana

Poszczególne elementy jadłospisu mogą ulec zmianie

Skip to content